OSMRTNICE

Zaradi ažurnosti in boljše pokritosti sistem pobira podatke z dveh spletnih mest:

Informacije o pogrebih: MEŽNAR pogrebne storitve
Informacije o pogrebih: KOMUNALA Tržič

 

Spletna stran:

Spletna stran:

 

3 Responses to OSMRTNICE

 1. Je to moje mesto?

  Kar me je in kar me bo, sem Tržičan! Neglede kaj se je in se bo dogajlo z mojim mestom, mojo občino in mano osebno ostajam od rojstva do smrti s srcem, ki bije zanj! Ne morem pa mimo dejstva, da si zaslužim lepše in boljše življenje, ne takega, kot ga večino občanov živi ta trenuk z mano vred. Ne le ta trenutek, zame niti ni več tako pomembno, gre za naše otroke, vnuke in njihove družine, gre za prihodnost!!!
  To kar se zadnja leta dogaja z Občino je samomor oziroma umor nekoč cvetoče občine polne industrije in obrti, mesta, v katerem se je dalo šolati, živeti in je kar pokalo od živahnosti, prireditev in veselja, ki so ga ljudje ustvarjali ob vsakdanjiku! Danes, s povsem zgrešeno občinsko politiko in enim glavnih krivcev za umiranje na obroke mag. Sajovicem s strahom pričakujemo vsako jutro, negotovost in propad še tistega malo, kar je ostalo!
  Ne morem si misliti,d a so v petih letih propadla ali iz Tržiča odšla še zadnja podjetja Sexonia Franki, Trifiks, Tokos in mnoga druga, ki so dajala kruh zaposlenim, da o odhodu razmišlja še edino podjetje, ki obratuje na področju propadlega ZLITa, da se Peko krčevito bori za preživetje… izgubili smo na stotine delovnih mest, politika pa namesto pogojev za nove zaposlitve in nova podjetja ter ljudi, ki bi živeli v tej lepi občini gradi bazenčke in tekališča. Ne rečem, da to ni potrebno, a ne sedaj, ko rabimo kruha, ne iger!
  Trenutno je Tržič z največ brezposelnimi na Gorenjskem rekorder, smo ena redkih občin, kamor otroke ne morete vpisat na nobeno srednjo šolo..
  Seveda obstajajo rešitve: če bi sledili pred leti načrtovanim projektom ustanavljanja Srednje poklicne restavratorske šole in Fakultete za multimedijo, bi danes mesto živelo z mladimi, kupna moč bi bila prisotna, prazne nepremičnine bi bile naseljene! Tako pa so po ukazu župana v treh dneh podrli Upravno stavbo Peka, v tednu dni porušili stavbo, ki je bila načrtovana za sedež srednje šole… In zgradili trgovine, ki so povsem prazne, ker itak ni denarja, ker ni služb. Namesto, da bi sprejemali olajšave pri občinskih davkih za zemljišča za obstoječe firme in za tiste, ki iščejo dobre pogoje za odpiranje podjetij pa le tem nabijajo komunalne prispevke v nebeške višave in jih koljejo do onemoglosti!
  Po svoje župana razumem! Pokriti je potrebno 6 milijonski primankljaj v Občinskem proračunu, porabljen za kdo ve kaj.
  S tako politiko Tržič ostaja povsem nezanimiv za mlade družine, nepremičninski trg je mrtev. Smo čisto zadnji pri višini osebnih dohodkov, socialnih pomoči pa na žalost največ na število prebivalcev v regiji! Odgovorno trdim, da je za to kriv le en človek, s peščico somišljenikov! Dokler bo župan Sajovic razmišljal, komu se bo maščeval, koga bo preganjal in kdo je njegov sovražnik, da z njim obračuna nam ni pomoči! Pa ne mislim sebe osebno, zlobo sem premlel in izpljunil, gre za podjetnike, ki jih odganja s svojo zgrešeno miselnostjo in naglimi, nepremišljenimi odločitvami! Vesel sem urejenega območja okoli Zdravstvenega doma, kjer bo imela njegova soproga ambulanto, ampak s to potezo smo za vselej izbrisali iz sveta prepotrebno obvoznico načrtovano 40 let!
  Osebno je odgovoren, da so nepremičnine v občine povsem brez vrednosti, da se po statistiki v Tržiču proda najmanj stanovanj in hiš na Gorenjskem, da so cene našega premoženja povsem izničene ter da ljudje bežijo ven in si iščejo boljše pogoje za življenje drugje! Novih gradenj skoraj ni, na novo priseljenih ravno tako ne… ljudje bodo iskali življenje v Tržiču le, če bodo imeli možnost šolanja v občini in dobre službe, zaradi bazenčka in Koče na Zelenici novih občanov in s tem davkoplačevalcev zagototovo ne bo! Ravno zato sem zapisal, da se bojim za svoje otroke in vnuke! Ti ob takih pogojih zagotovo ne bodo ostali v Tržiču!
  Bijemo plat zvona in pošiljamo apele, naj se na Občini odgovorni streznejo od oblasti, naj sledijo drugim županom, ki delajo na privlačnosti svojih občin!
  Župan, poslušaj tudi druge, ker vso pamet tega sveta žal še zdaleč ne premoreš!

  Pavel Rupar

 2. Tudi ti pavel ne premoreš vse pameti tega sveta. In tudi ti poslušaj druge…

 3. Berem zgornji prosti spis in ne morem verjeti svojim očem…kakšna demagogija!
  Rojena Tržičanka zgroženo spremljam županske volitve v rodnem mestu in ne morem doumeti, da imajo volivci tako slab spomin, kandidati pa nobenega sramu. Oba, ki sta zdaj v drugem krogu, sta se že ‘izkazala’ in ni kaj več dobrega pričakovati. Čas je za pametnejše, bolj razgledane župane od njiju! Še pomnim, kako me je bilo neprijetno, da sem Tržičanka, ko je kot poslanec in župan moje rodno mesto pred očmi vseh državljanov brezmejno sramotil ponovni kandidat Rupar.
  Da v mojem ljube mestu ni mogoče najti sposobnega, nekorumpiranega moža ali ženske, ki bi prevzel(a) odgovorno delo!?!

  In še, kandidat za župana: pravilna slovenščina vam je očitno tudi (še vedno) španska vas!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.