Home » Ekologija, Vroče, Zdravje » Spletna osmica – kako ceneje do eko hrane

Spletna osmica – kako ceneje do eko hrane

Lokalna pridelava hrane, lokalno gospodarstvo, tradicija, lokalni običaji, lokalna prepoznavnost in integriranost ljudi je tisto, kar nam omogoča celostno ravnovesje in s tem obstanek in preživetje v odnosu do globalističnih trendov, ki nam vztrajno režejo korenine in stik z predniki ter z izročilom – da bi iz nas končno naredili standardizirane potrošnike. Gospodarska globalizacija je namreč povzročila hitro rast velikosti in moči korporacij ter bank, a hkrati tudi finančno nestabilnost, odvisnost, brezposelnost in veliko ekoloških sprememb.

Vračanje k lokalnemu, k rodni grudi in domači pokrajini ne pomeni zaviranja napredka, pač pa predvsem prinaša prednosti lokalnemu okolju, s tem se ohranijo pomembne vrednote, kot so oskrba z boljšo hrano, manjše onesnaževanje, lokalna identiteta, trajnostne oblike zelenega turizma, povezanost in ekonomija ter nasplošno večje zadovoljstvo in zdravje ljudi, skupnosti in pokrajine.
Zato  veseljem naznanjam vnovičen vznik sodelovanja na področju samooskrbe s hrano, lokalnimi pridelki in artikli, Vabljeni k spremljanju in podpori!

Osmica je tradicionalno pravica do točenja vina in sega globoko v zgodovino. V osmih dneh so lahko vinogradniki prodali presežke iz preteklega leta brez davka. V spletni različici vam ponujamo brezplačno dostavo za vse, ki si želite okusnih domačih izdelkov slovenskih kmetij.

Kako bo potekala? Za vas smo izbrali osem izdelkov, ki jih bomo v naslednjih osmih dneh predstavili na www.facebook.com/kanglica, nato pa bomo naslednjih osem dni zbirali naročila nawww.kanglica.si. Naročene izdelke bomo dostavili v Ljubljano, Celje in Maribor. Podpirajmo trud slovenskih kmetij in delimo objavo z vsemi, ki radi dobro jemo!

Samo skupaj lahko poskrbimo, da izdelki naših, slovenskih kmetij pridejo do slovenskih družin in posameznikov v mestih. Res je fajn dobro jest, in kot dobro mislimo kvalitetno, okusno in zdravo ter seveda tudi lokalno. Marsikaj pridelamo na vrtovih, ker smo pridni in delavni, marsičesa pa tudi ne zmoremo ali pa nimamo te možnosti. Za takšne je tukaj Kanglica, s katero smo obiskali vsako kmetijo, da lahko na koncu trdimo, da vemo, kaj jemo. In da je to tudi takšno, kot mora biti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.