Home » Dogodki, Šport, Turizem » Sončna smuka v znamenju žensk

Sončna smuka v znamenju žensk

Močne ženske se ne pustijo zaustaviti, še zlasti ne, če gre za njihovo strast do smučanja. Na letošnjem že tretjem ženskem dnevu smučanja #sheskis v Obertauernu, ki bo potekal 30. marca 2019, bodo visoko motivirane smučarke zopet temeljito raziskale proge v tem s snegom najbogatejše obdarjenim avstrijskim zimskim središčem in se ob tem dodobra zabavale.

Res pa je, da so v začetkih tega zimskega športa prve smučarke svojim skrbnim možem povzročale velike skrbi, ko so v sneg zarisovale svoje telemark zavoje. Kakor je to opaziti vedno, ko ženske vstopijo v domeno moških, ne glede na to, ali je to pri študiju, smučarskih skokih ali – nezaslišano! – pri vožnji avtomobila. Ženske so vsemu nakljub uspele zavzeti smučarske strmine, drseč po pobočjih, ko jim v obraz vejejo veter in snežinke – neopisljiv občutek svobode, ki si ga ne bodo več pustile vzeti.

Iz tega razloga je to s snegom najbogatejše obdarjeno avstrijsko zimsko središče skupaj s podjetjem Atomic prišlo na idejo za ženski dan smučanja #SHESKIS. Enkrat v letu smučišče Obertauern skupaj s podjetjem Atomic povabi smučarke, s čimer želi spodbuditi aktivno mreženje med njimi. Poleg smučanja je poudarek tudi na sprostitvi, zabavi in rekreaciji.

Čiste emocije na soncu in snegu, navdihujoča srečanja, smuka in užitek so na dnevnem redu dogodka #sheskis, ki bo v Obertauernu dne 30. marca 2019. Prireditev bodo vodile ugledne predstavnice z različnih področij športa, mode ali življenjskega sloga. V letu 2018 so se smučarke lahko razveselile srečanja s smučarsko legendo Marlies Raich.

Seveda ob smučanju vedno še ostane čas za skupno slikanje in za objavo komentarjev pod najlepšimi impresijami na #sheskis in #loveobertauern, s čimer boste postali del naše skupnosti. Najboljše fotografije bodo nagrajene z dragocenimi nagradami, kot so smuči ali smučarske vozovnice.

 

Več informacij: Tourismusverband Obertauern, telefon +43-(0)6456-7252, e-pošta: info@obertauern.com, spletna stran: www.obertauern.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.