Home » Dogodki, Šport, Turizem, Zabava » Premagaj najboljše v Mokrinah

Premagaj najboljše v Mokrinah

Smučišče Mokrine (Nassfeld) na Koroškem, gostuje ta vikend vsakoletno prireditev, eno od svojih legendarnih prireditev.

Beat the Best – najdaljša smučarska dirka na svetu”. To legendarno tekmovanje za “Nassfeld Trophy”, ki je že deseti po vrsti, je vpisano v Guinessovo knjigo rekordov. Poleg same tekme vedno poteka še dodatni program, kot bo jutrišnje (petkovo) tekmovanje The Grand Opening ob treh popoldan, za povečanje privlačnosti dogodka.

“Beat the Best” je tekmovanje, kjer 20 skupin, 800 amaterskih športnikov in športnic, na vsakih 2 minut spustijo na progo v dolžini približno 26 kilometrov, s skupnimi cca 6.400 višinskih metrov. 
Pobudnik ideje je nekdanja smučarska zvezda milijonar iz showa”Mister Millionenshow” in pevec Armin Assinger in bo potekala ta vikend, 17. in 18. januarja 2018. To tekmovalno amatersko smučarsko dirko je uradno priznala tudi “Guinness World” Records, kot najdaljšo organizirano smučarsko tekmovanje na svetu.

 

Med udeleženci tekmujejo za ta legendarni pokal v največji smučarski regiji Koroške tudi nekdanji smučarski asi, recimo Toni Pfeffer in naš najboljši slovenski nekdanji as Bojan Križaj, potem nekdanji kolesarski profi Paco Wrolich in Alex List, Ö3 D.J.  in ORF ustvarjalec. Konkurenca torej bo!

Če vas torej zanima, kje ste pa Vi s svojo hitrostjo glede na omenjene fante, to soboto ne smete manjkati v Mokrinah (Nassfeld) ali pa če zadanete natančno srednji čas med najhitrejšim in najpočasnejšim, pa se boste odpeljali domov z avtomobilom Ford Focus Crossover (ali najbližji čas!). A pozor! Vaš bo le 6 mesecev …

Vse informacije o tekmi “Beat the BEST“ najdete na: www.schlagdasass.at

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.