Home » Dogodki, iz EU, Politika » Kdo še hoče Brexit?

Kdo še hoče Brexit?

Odziv evropskega poslanca dr. Igorja Šoltesa (Zeleni/ESZ) na glasovanje v britanskem parlamentu, ki ni potrdil ločitvenega sporazuma z EU: »Težava brexita je, da ga nihče pravzaprav več noče. Tudi avtorji te nore politične ideje, ki so britansko javnost pred referendumom zavajali z lažmi in neutemeljenimi strahovi, so se v zadnjih mesecih hinavsko umaknili izpred kamer in potihnili. Očitno je te drage in nevarne igre tudi zanje konec. 

Sinočnji poraz britanske premierke v britanskem parlamentu ni toliko poraz zagovornikov nadzorovanega odhoda Velike Britanije iz Evropske unije, kot je še en dokaz več, da tisti, ki so brexit zakuhali, niso imeli nobene ideje o tem, kaj storiti, če referendum uspe. S tem se ponovno potrjuje, kako daleč lahko nesejo lažne novice in kako zelo nevaren je populizem, ki izbira sredstva brez odgovornosti za posledice.

Velika Britanija je ustanovna članica Evropske unije, zelo pomembna, ko gre za zagotavljanje njene koherentnosti in verodostojnosti in osebno menim, da bi moral sinočnji izid v britanskem parlamentu pomeniti možnost, da lahko ta država vnovič premisli svojo odločitev iz leta 2016 in se vrne, kamor sodi. Skrajni čas je, da se v ospredje ponovno postavi interese ljudi, ne pa ozkoglede interese tistih, ki jih v prvi vrsti zanima le boj za oblast.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.