Home » Šport, Turizem, Zabava » tek na smučeh na višjem nivoju

tek na smučeh na višjem nivoju

Tekači na smučeh – v klasičnem in drsalnem slogu, prvi udobni in drugi dinamični, se predajajo uveljavljenim štajerskim progam. 15 z žigom kakovosti odlikovanih regij za tek na smučeh in 36 hotelov se nahaja med kraji Ramsau am Dachstein, Bad Mitterndorf, St. Jakob im Walde in Murau, ki izpolnjujejo zahteve strogih smernic štajerskega žiga kakovosti za proge. Že od leta 2000 je to sinonim za kakovost in nemoten užitek teka na smučeh na popolni infrastrukturi s progami za klasični in drsalni slog.

 

Krožna proga Kulmberg in »Best of Nordic«

Poleg naložb v kakovost in zagotavljanje snega (npr. nove table, dva nova teptalnika, dva nova snežna topova) se lahko Ramsau am Dachstein pohvali z dodatno progo in razburljivim sodelovanjem.

2,3 kilometra dolga in 10 metrov široka je delno nova proga neposredno na Kulmbergu. Krožno progo zaradi višje lege odlikujejo dobri snežni pogoji z izjemnim razgledom na gorski svet Dachstein in Tauern.

Z geslom »Best of Nordic« sta se Ramsau am Dachstein in Seefeld, vodilna avstrijska turistična kraja za nordijske športe, združila in ponudila skupno vozovnico: vsi, ki imajo sezonsko vozovnico v enem od obeh krajev, lahko v obeh krajih uživajo v smučarskem teku. V bližnji prihodnosti naj bi se območje veljavnosti vozovnic razširilo.

 

Nočni smučarski tek do 21.00

  1. Tekaška proga Jogllandloipe v kraju St. Jakob im Walde: Osvetljena tekaška proga (ob torkih in četrtkih od 18. do 21. ure), orthofer.at/winter/joglland-loipe
  2. Ramsau am Dachstein: osvetljena nočna proga na stadionu (4 km, vsak dan 17.00–21.00 ure), ramsau.com/de/langlaufen
  3. Proga Krumpenloipe Trofaiach: do 21. ure. krumpenloipe.at/loipeninformationen/flutlicht
  4. Tekaški center Weirerteich Murau-Kreischberg: Zaradi reflektorjev ob progi je tek na smučeh tukaj možen na okrog 2 km dolgem delu proge vsak torek in četrtek do 21. ure. murau-kreischberg.at/de/urlaub/winter/langlaufen

 

Bazni tabori za začetnike in izkušene v regiji Gesäuse

Bazni tabori za začetnike, ki smo jih razvili pred tremi leti za turno smuko in krpljanje, so doživeli veliko povpraševanje, tako da smo jih lani že precej razširili. Poleg tega smo za turne smučarje razvili bazni tabor II. Na tej stopnji se naprednejši smučarji naučijo načrtovati in uresničiti težke smučarske ture z alpinističnimi elementi. Letošnja novost pa je tekaški bazni tabor. »Basecamper« prejme celotno opremo, da bo v bodoče lahko v čim pravilnejšem slogu in s prihrankom moči osvajal tekaške proge tega sveta.
www.gesaeuse.at/angebot/langlauf-basecamp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.