Home » Kultura, Šport, Turizem, Vroče, Zabava, Zdravje » Teden praznikov z BOFF-om

Teden praznikov z BOFF-om

Od petka do nedelje v Bovcu dvanajsti festival filmov o športih in avanturah v naravi ter o naravi sami (Bovec Outdoor Film Festival). 

Filmi, predavanja, okrogla miza, razstava, delavnice, druženje … se vračajo v Bovec. Natančneje: v petek ob 16. uri se dvanajsti BOFF začne v Stergulčevi hiši z okroglo mizo o vedno aktualni lokalni temi, upravljanju veslanja na reki Soči, nadaljuje pa s predavanji soteskarja Žiga Humarja, lednega plezalca Aljaža Anderleta in alpinista Bogdana Biščaka. Večer zaključi otvoritev razstave slikarja in kiparja Evgena Čopija Goriška.

V soboto in nedeljo bo festival doma v veliki dvorani Kulturnega doma, kjer si bodo gledalci na platnu ogledali 27 filmov ter prisluhnili klepetu z gosti in jih tudi kaj vprašali. V soboto se projekcije začnejo ob 17. uri, v nedeljo uro pozneje. Lani je bila velika dvorana prvič polna do zadnjega kotička in tudi ob letošnjih filmih in gostih bi lahko bilo tako.

Spored na boff.si

Spremljevalni spored

Zlasti v soboto dopoldan BOFF seže tudi izven Bovca s »fotopobegom« in s preventivno delavnico smučanja in deskanja izven urejenih smučišč na Kaninu.

Kanin in BOFF sta povezana že od prve izvedbe festivala in tudi letos si bodo obiskovalci vikend lahko popestrili s smučanjem na najvišjem slovenskem smučišču.

Poskrbljeno bo tudi za varstvo in animacijo otrok – v bovški enoti knjižnice Cirila Kosmača Tolmin v soboto in nedeljo med 18. in 21. uro.

Vstopnice

Priporočljiva je rezervacija vstopnic na email naslov office@boff.si. Vstopnica za posamezni sklop (vključno s predavanji) stane 5 €, za dan 8 € ali abonma za vse dni 22 €. Z nakupom dnevnih in abonmajskih vstopnic obiskovalci tudi prihranijo pri nakupu smučarskih vozovnic za Kanin.

Glavni pokrovitelj Bovec Outdoor Film Festivala je občina Bovec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.