Home » Dogodki, Šport, Turizem, Zabava » Žičnica z lodnom

Žičnica z lodnom

Na Obertauernu se zimska sezona 2018/2019 odpira s svetovno novostjo: žičnica Plattenkarbahn je bila v preteklih petih mesecih v rekordnem času popolnoma predelana in prenovljena. Začela bo obratovati tudi najsodobnejša kombinirana žičnica z osemsedežno sedežnico in desetsedežno kabinsko žičnico ter sedeži, ki so prevlečeni z edinstveno prevleko iz schladminškega lodna. S kombinacijo elementov usnja in lodna iz 100-odstotne avstrijske volne gorskih ovc je vožnja z žičnico za zimske športnike prijetno topla. Posebno vzdržljivo lodnasto blago, ki se preprosto vzdržuje, je izdelano v manufakturi Steiner1888 v Mandlingu.

 

 

Podjetje Steiner 1888 proizvaja blago iz lodna v svoji manufakturi v štajerskem Mandlingu. Tam je tudi edini stroj, s katerim se še lahko izdeluje schladminški loden. “Iz tradicionalnega blaga izdelamo naravno funkcionalno blago z uporabo kalandrov. Sedišča iz lodna na žičnici Plattenkarbahn so narejena iz 100-odstotne volne avstrijskih gorskih ovc. Blago absorbira telesno toploto, tako je vožnja do vrha še posebej udobna. Poleg tega je loden posebej vzdržljivo blago in se preprosto vzdržuje,” pojasni Johannes Steiner. Valjanje zgosti volneno blago, ki je do določene mere obstojno proti vodi in s tem tudi naravna vremenska zaščita. Material diha, greje, ščiti pred dežjem in vetrom ter poživi.

Nova žičnica Telemix

Nova žičnica Plattenkarbahn ne očara le s posebnimi sedeži iz originalnega schladminškega lodna, na uro lahko namreč prepelje kar 3.630 oseb. Kombinacija sedežnice in kabinske žičnice, t. i. žičnica Telemix, omogoča, da tako hitri smučarji kot družine z majhnimi otroki udobno pridejo na vrh. “Z novo napravo lahko transportno zmogljivost povečamo za 50 odstotkov,” se veseli Johannes Steiner, lastnik žičnice Plattenkarbahn in direktor družbe Steiner1888. “Z dobrim sodelovanjem domačih gradbenih podjetij smo uspeli gradnjo izvesti v pičlih petih mesecih.

Posodobljeni in prenovljeni sta tudi postaji v dolini in na gori. 60 gostov pa se lahko okrepča v prijetnem jurčku ob gorski postaji. Obloga sedežev iz lodna tudi tu poskrbi za udobje in prijetno vzdušje,” nadaljuje Steiner.

 

O družbi Steiner1888

Avstrijsko družinsko podjetje Steiner1888 že več kot 130 let predeluje dragoceno volno v sukno mednarodnega slovesa, ki ga ne uporabljajo le najboljši modni oblikovalci po vsem svetu, temveč je vedno pomembnejše tudi za notranji dizajn. Kompetence in izkušnje zagotavljajo izjemno kakovost njihovih izdelkov. Leta 1998 sta se Herbert in Johannes Steiner, sinova Herberta in Willija Steinerja, kot mlada direktorja pridružila vodilni ekipi – to je že 5. generacija. Leta 2001 so razvili novo kolekcijo Interieur in jo dali na trg. Nastanek blagovne znamke Steiner1888. Leta 2010 so na novo odprli svet volne Steiner1888 Wollwelt in leta 2013 dali na trg lastno modno kolekcijo, ki je danes na voljo v več kot 70 specializiranih trgovinah v Avstriji in Nemčiji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.