Home » Dogodki, Kultura, Zabava » Koncerta v Radovljici

Koncerta v Radovljici

Za nami je že polovica koncertov letošnjega 36. Festival Radovljica 2018. Naslednja koncerta bosta v ponedeljek, 13.8. in v četrtek, 16.8.2018.

Šesti KONCERT bo v ponedeljek, 13. avgusta 2018, ob 20.00, Radovljiška graščina, iz srednjeveške zbirke Carmina Burana.

Ensemble Candens Lilium. Sabine Lutzenberger, glas. Albrecht Maurer, fidula, rebek. Norbert Rodenkirchen, srednjeveške prečne flavte, harfa, glasbeno vodstvo.

Trio Candens Lilium predstavlja srednjeveško zbirko Carmina Burana v novi luči, daleč od slavne uglasbitve Carla Orffa. Norbert Rodenkirchen je rekonstruiral melodije na podlagi drugih virov z istimi besedili, verze je povezal z ustreznimi spevi in proučil notacijo v izvirnem rokopisu. Slišali bomo manj znane pesmi, ki izražajo mladostniški upor proti skoposti in korupciji, pa tudi erotično obarvano pomladno poezijo.

 

Sedmi KONCERT bo v četrtek, 16. avgusta 2018, ob 20.00, Radovljiška graščina. Noč in sanje – Schubert in Boccherini.
Božena Angelova, violina.
Maxime Michaluk, violina. Jonathan Ponet, viola. Marco Testori, violončelo. Gregor Fele, violončelo. Spored: Luigi Boccherini, Franz Schubert.

Schubert je dokončal svoj godalni kvintet z dvema violončeloma leta 1828, dva meseca pred smrtjo. Skladba velja za njegovo najboljše komorno delo in eno največjih mojstrovin komorne glasbe nasploh. Na zgodovinskih glasbilih s črevnatimi strunami bomo slišali tudi kvintet Luigija Boccherinija in njegovo priljubljeno Nočno glasbo z ulic Madrida.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.