Home » Šport, Turizem, Zabava » Kolesarske novosti z avstrijske Štajerske

Kolesarske novosti z avstrijske Štajerske

Blagovna znamka kolesarstva poleg kolesarske poti ob Muri in reki Enn se glasi »Kolesarska tura po vinorodni deželi Štajerski«. Nekaj več kot 400 kilometrov dolga krožna kolesarska pot je vabilo, da v vinorodni deželi Štajerski spoznate njene ljudi, kulinarične posebnosti, vinograde in sadovnjake jablan, polja in rečno pokrajino, naravni park Pöllauer Tal in južno Štajersko, terme in hotele dobrega počutja med zgodovinskimi mesti Hartberg, Bad Radkersburg, Leibnitz, Deutschlandsberg in Gradec. Osem od udobnih do pravih športnih etap vas vabi, da odkrijete pestro pokrajino, kulturne zaklade, kulinarične dobrote in štajerske osebnosti na turi in ob njej.

Od pomladi 2018 naprej sta obiskovalcem na voljo dve dodatni različici, ki bosta po eni strani podaljšali kolesarske užitke, po drugi strani pa predstavljata tudi dve novi samostojni krožni poti:

Varianta Domovina lipicancev: 72 km dolga regionalna zaokrožena kolesarska pot vodi iz vinorodnega kraja Stainz v domovino lipicancev – kobilarno Piber. Na poti boste spoznali Dvorec Stainz z mogočnim lovskim muzejem, kolesarili mimo vinogradov ob Schilcherjevi vinski cesti in prispeli do lipicancev. Pot je srednje zahtevna, ne manjka pa možnosti za okrepčilo – vinotočev. J

Varianta Južna Štajerska: 56 km dolga kolesarska pot vas popelje od kraja Vogau z razstavo štajerskih vin preko Gamlitza, Sernaukogla, Lučan in od tam naprej v Eibiswald in Schwanberg. Že slutite čisti užitek? Ja, četudi si ga morate na tej srednje zahtevni turi malce zaslužiti. Tudi na tej poti se lahko okrepčate v tradicionalnih vinotočih, na vinogradniških kmetijah ipd.

Široka mreža linijskih povezav hitrih vlakov na Štajersko in železniške povezave avstrijskih železnic (Österreichische Bundesbahn) med seboj povezujejo številne kraje in mesta s kolesarskimi turami vinorodne dežele Štajerske. Tako lahko dopustniki s krajšimi počitnicami kolesarsko turo razdelijo na več krajših počitnic.

Več informacij o Kolesarski turi po vinorodni deželi Štajerski: www.steiermark.com/weinlandradtour

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.