Home » Dogodki, Ekologija, Zabava, Zdravje » Zelemenjava in predavanje v knjižnici Tržič

Zelemenjava in predavanje v knjižnici Tržič

V soboto, 12. 5. 2018, vas od 10. do 12. ure vabimo v Tržiško knjižnico na Zelemenjavo. Ta dan, 12. maj, je dan vseslovenske Zelemenjave, tokrat že šeste po vrsti. Z Zelemenjavo v spodnjem hodniku knjižnice se pridružujemo tudi dogodkom v okviru Tedna vseživljenjskega učenja.

Cilj Zelemenjave je izmenjava vrtnih presežkov, spodbujanje solidarnosti med sokrajani in zmanjševanje količine pridelkov z vrta, ki končajo na kompostniku. Na Zelemenjavi lahko izmenjate odvečna semena, sadike, plodove, domače marmelade, vloženo zelenjavo, domače čaje, zelišča, vrtnarske knjige, recepte, ipd. Menjalno valuto določita menjalca sama.

Ob 10. uri se bo v okviru Zelemenjave odvilo tudi predavanje Petre Potočnik ZELENJAVA – OD HOBIJA DO BIZNISA.

Petra Potočnik je s srcem in strastjo predana naravi. Njihova kmetija Pr’ Šupc je bila najprej samooskrbna z zelenjavo, nato pa je počasi prerasla v hobi in zatem posel. Na 20 hektarjih obdelovalne zemlje pridelujejo sezonsko zelenjavo, skozi vse leto pa dobite pri njih več vrst suhe zelenjave, omak iz paradižnikov, domačo vegeto … Kmetija ima dolgo tradicijo, stara hiša se lahko pohvali z letnico 1823, po hiši pa se vzpenja tudi preko sto let stara vinska trta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.