Home » Dogodki, Šport, Turizem » Na Mokrinah ne samo sneg, ampak tudi zabava!

Na Mokrinah ne samo sneg, ampak tudi zabava!

Zima na zasneženem alpskem jugu je presenetljivo drugačna: bolj žareča, sončna, šarmantna, brez skrbi, simpatična in polna presenečenj. Popolna izbira za vse, ki obožujejo sonce. Od 10. marca do 8. aprila 2018 obrnite hrbet zimi in uživajte pomladno sonce na največji sončni terasi v Alpah. Pustite se razvajati v ležalniku ob hladni pijači in se predajte zimskim užitkom na 110 kilometrih odlično pripravljenih prog.

Sončen duh ljudi na Mokrinah na avstrijskem Koroškem ni slučaj. Na smučišču na avstrijsko-italijanski meji namerijo okoli 100 sončnih ur več kot v severnem delu Alp. Sončne ure na progah to dokazujejo z nameščenimi števci sončnih ur. »Presežek« sonca kar narekuje temu ustrezno praznovanje. Zaključek zime je še zlasti razburljiv na področju prireditev: pisana paleta dogodkov v času pomladanske smuke preseneča s kreativnostjo in nenavadnostjo. Od vinske zabave v snegu do festivala metal glasbe. Za vse dogodke velja: ne pozabite sončnih očal.

Ko se na smučišču združijo kmetovalci in pridelovalci tradicionalnih prehrambnih proizvodov z vseh strani regije, vzdušje ni le pristno, temveč predvsem okusno! V okviru prireditve »Dežela okusov Koroška v gosteh na Mokrinahje 18.–25. marca šest gostilničarjev z gorskih koč kuhalo skupaj z regionalnimi pridelovalci in jasno je bilo: kar ste dobili na krožnik, so bile prave visoko kakovostne regionalne jedi.

Že drugič so se na Mokrinah uresničile sanje tudi vsem ljubiteljem vina. 24. marca na vinskem sejmu »Sound of Wine« z 20 avstrijskimi vinarji, alpsko-jadransko kulinariko in izbrano elektronsko glasbo, so poskrbeli za sproščeno vzdušje.

Da pa ne zamudite še vrste dogodklov …

 

Full Metal Mountain: 2.–8. april

Uvod v čas festivalov bomo na Mokrinah praznovali že konec meseca marca: takoj po veliki noči – od 2. do 8. aprila 2018 – vas v Karnijskih Alpah pričakuje že tretji najbolj divji après-ski dogodek v Evropi. Teden dni bo smučišče v rokah več kot 2.000 metalskih navdušencev s celega sveta. Z znanimi mednarodnimi skupinami in seveda zimskim športom v vseh pogledih. www.full-metal-mountain.com

 

Iskanje pirhov in »Ski & Golf Trophy« v mesecu aprilu

Pri lovu na pirhe bo velikonočni zajec od 26. do 30. marca presenetil vse male smučarske nadobudneže. Iskanje se splača, saj se v skrivališčih skrivajo slastna gnezda. Športni navdušenci lahko 8. aprila združite slovo od zime in pozdrav poletju na dogodku »Nassfeld Ski & Golf Trophy«. Doživite zjutraj smučarsko tekmovanje z dvema tekoma in popoldne golf turnir z 9 luknjami – prav poseben izziv!

 

Informacije o dogodkih: www.nassfeld.at/en/events

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.