Home » Dogodki, Šport » Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se začenja

Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se začenja

Nova sezona svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu je pred vrati! Prva dirka v olimpijskem krosu je na sporedu že to soboto, prizorišče pa je kolesarjem dobro poznani Stellenbosch, kjer so temperature povsem poletne. Kraj je pred dvajsetimi leti že gostil najboljše spustaše na svetu, olimpijski kros pa tukaj gostuje prvič. Po zaslugi dirke Cape Epic in visokih temperatur so to tudi priljubljeni kraji za zimske priprave.

 

Tanja Žakelj je na prizorišču že slab teden dni in se je že povsem prilagodila na visoko temperaturo, ki bo zaznamovala tudi sobotno dirko. Za Tanjo in celotno ekipo so velike spremembe, po sklenitvi partnerstva z novim opremljevalcem se ekipa imenuje Unior/Devinci Factory Racing, konkretno za Tanjo pa to pomeni novo kolo in zamenjavo nekaterih drugih opremljevalcev.

Tanja Žakelj o progi:

“Fizično in tehnično zelo zahtevna, predvsem fizično, kar na dirki seveda vpliva tudi na tehnično izvedbo. Zaradi razmer bo še težja. Značilno za afriška tekmovanja, vsaj kar sem jih sama doživela, je to da imajo veliko umetno narejenih objektov, tudi band. Kakšna takšna proga je zanimiva, so mi pa bolj všeč naravne kot jih imamo v Evropi.

Proga res ni najširša in v prvem krogu bo morda težje prehitevati, nato pa bo že šlo. So deli, kjer se da lepo prehitevati in tista, ki bo močnejša bo lahko šla mimo.”

… prvi dirki sezone:

“Začetek sezone se mi zdi zanimiv. Že nekaj časa nisem dirkala na takšnem nivoju in mi je to motivacija. Hkrati pa mi je čisto prezgodaj za svetovni pokal in temu nisem podredila priprav. Se ne obremenjujem z rezultatom in grem na dirko brez pričakovanj. Razumem zakaj so dali dirko na ta termin, to pa ne pomeni, da se mi zdi to tudi smiselno.

Moj drugi začetek sezone bo na svetovnem pokalu v Nemčiji. Do takrat bom gradila na pripravljenosti, nato pa bo pomembno, da bom zdržala celo sezono, vse do svetovnega prvenstva. Tekom sezone se bom odločila če bo katera dirka zame bolj pomembna od druge, grem pa na vsako izmed njih odločno.

… o zimskih pripravah in pričakovanjih:

“Zimske priprave sem speljala v redu, optimalno in po načrtih – z zavedanjem da je ta dirka izven programa. O rezultatih še ne želim razmišljati, bom videla kaj bodo prinesle prve dirke v Evropi.”

Dirka članic bo na sporedu v soboto ob 12.20 po lokalnem času, torej ob 11.20 v Sloveniji. Prenos dirke bo v živo na Red Bull TV.

 

Vse o novi ekipi Unior/Devinci Factory Racing: http://www.uniordevinci.com, Gregor Stopar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.