Home » Dogodki, Ekologija, Zdravje » Nove vizije samooskrbe

Nove vizije samooskrbe

V sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka in Društvom Ognjič vas vabimo na predavanje: NOVE VIZIJE SAMOOSKRBE, ki bo v sredo, 14. februarja 2018 ob 18. uri v OŠ Cvetka Golarja, Frankovo naselje 51.

Predavala bo Sanja Lončar vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki ozavešča v našem prostoru že 12 let.

Ker bo na ta dan sveti valentin odklenil korenine, je dobro da nekaj povemo o novih vidikih samooskrbe, potrebi po večjem sodelovanju, potrebi da fizičnem pridelovanju dodamo še nekaj več… Vsakdo med nami, ki razmišlja, kaj vse bi rad pridelal sam, prej ali slej naleti na vprašanje pomanjkanje časa ali pa kontinuitete.

»Kaj bo z vrtom/živalmi, kadar bomo na poti?«, »Kaj bo z vrtom, če zbolim?«, »Kaj bo z vrtom, kadar bom v službi preobremenjen?«, »Kaj pa, če z leti vsega tega ne bom mogel več vzdrževati?«, »Ali moram res imeti vso potrebno mehanizacijo, tudi takšno, ki jo bom potreboval dobesedno nekaj ur na leto?«

Da pomisleki tipa »kaj bo, če bo …« ne bodo preglasili koristnih in prijetnih plati vrtnarjenja, poglejmo, kako se lahko razbremenimo in hkrati pridelamo več. Rešitev je v novih modelih sodelovanja: v skupnostni vzgoji sadik, reji živali, predelavi …

Vas zanima, kateri uspešni modeli tovrstnega sodelovanja že obstajajo – in katere od izkušenj drugih utegnejo biti uporabne tudi za vaše okoliščine in posebne potrebe?

Vabljeni na predavanje Sanje Lončar, na katerem bo predstavila nove možnosti za sodelovanje in izboljšanje lastne samooskrbe, ki bodo poskrbele, da se boste srečevali z manj ovirami. Za začetek pridite odprtega uma in s sabo prinesite pisalo!

Pred ali po predavanju se boste lahko naročili na novice Skupaj za zdravje človeka in narave ali pa s popustom kupili katero od naših knjig.

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov organizacije je 5 eur in za člane društva SP 3 eur.

Dodatne informacije so na voljo na naslovu www.sorskopolje.si oz. pri Matjažu Jerala (tel. št.: 041 348 199, e. pošta: matjaz.jerala@siol.net).

Prijazno vabljeni!

 

Društvo Sorško polje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.