Home » Dogodki, Šport, Zabava » Najdaljša organizirana smučarska tekma na svetu

Najdaljša organizirana smučarska tekma na svetu

Smučišče Mokrine (Nassfeld) na Koroškem, gostuje ta vikend “Beat the Best – najdaljša smučarska dirka na svetu”. To legendarno tekmovanje za “Nassfeld Trophy”, je že deveti po vrsti. Poleg same tekme, bo potekal še dodatni program, kot razna tekmovanja za povečanje privlačnosti dogodka.

“Beat the Best” je tekmovanje, kjer 800 amaterskih športnikov in žensk tekmuje za legendarno ini približno 26 kilometrov in skupaj 6.400 nadmorskih metrov.

 

Pobudnik ideje je nekdanja smučarska zvezda milijonar iz showa”Mister Millionenshow” in pevec Armin Assinger in bo potekala v soboto, 27. januarja 2018. To tekmovalno amatersko smučarsko dirko je uradno priznala “Guinness World” Records, kot kot najdaljšo organizirano smučarsko tekmovanje na svetu.

 

Eden od večjih športnikov v svetovnem smučarskem prostoru, ki letos želi spoznati v prvo s to tekmo, je hitrostni ​​specialist in nekdanji svetovni prvak v smučanju, Michael Walchhofer. Da letos premaga najboljše .

Med udeleženci tekmujejo za ta legendarni pokal v največji smučarski regiji Koroške tudi nekdanja smučarska asa, kot Hans Enn in Leonhard Stock, najboljši slovenski nekdanji as Bojan Križaj, reprezentančni vratar Michael Konsel, nekdanji kolesarski profi Paco Wrolich, Ö3 DJ Alex List in ORF ustvarjalec in Alexander Rüdiger. Konkurenca torej bo!

Če vas torej zanima, kje ste pa Vi, ne smete jutri manjakti v Mokrinah!

 

Dejan Ogrinec, revija Zarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.