Home » Šport, Turizem, Zabava » Zimske posebnosti Nassfelda (Mokrine)

Zimske posebnosti Nassfelda (Mokrine)

Neverjetno mikro podnebje je glavni krivec, da je sneg v Mokrinah stalen gost in da lahko tukaj smučate kar pet mesecev v letu. Ob tem imajo Mokrine tudi nadpovprečno število sončnih ur, zaradi česar je smučarski dan tudi daljši. A to še ni vse.

Eno od 10 najboljših avstrijskih smučišč, Mokrine (Nassfeld) vas bo začaralo z dih jemajočim pogledom na južne Alpe in vedno s soncem obsijanimi, 110 km popolno pripravljenimi progami.


 

Nekaj izpostavljenih in odštekanih atrakcij, a pestrega dogajanja, ki jih je v Mokrinah toliko, da se je najbolje čimprej usesti v avto in obiskati od nas slabi dve uri oddaljeno smučišče so recimo:

 

Pustolovščina v naravi

Že pogrešate tisti občutek na snegu, ko vam požene kri po žilah? Smučanje po progah s pogledam na dih jemajoče Alpe in Dolomite vam ga zagotovo bo. 110 km prog in 30 žičnic zagotavljajo, da se boste po eni od prog zagotovo spustili med prvimi in da bodo prvi urezani zavoji na snegu vaši.

Stopite v čevlje smučarjev svetovnega pokala – Skimovie Race

Vas zanima kako se počutijo smučarji svetovnega pokala? V Mokrinah sta na voljo dve tekmovalni progi z možnostjo snemanja vaše smuke. Na eni od njiju lahko sočasno tekmujete z vašimi prijatelji, drug proti drugemu in preverite kdo je hitrejši. Kdor pa si želi še več zabave, pa mora samo odpreti oči, saj presenečenja in atrakcije v Mokrinah čakajo na vsakem vogalu.


Čudežna dežela za deskarje na snegu – Območja za prosti slog

Iščete prostrana bela pobočja za rezanje zavojev? Gozdove za adrenalinsko skakanje čez drevesa? Previsne stene za akrobacije v zraku? Mokrice s svojo raznolikostjo predstavljajo idealno igrišče za adrenalina željne smučarje in deskarje. Ob tem pa je tukaj toliko sonca, da smučarski dan traja dlje in lahko sneg do konca izkoristite.

 

Zabava, adrenalin in pustolovščina tudi za najmlajše – »The Snake«

Snežni poligon ‘The Snake’ bo navdušil najmlajše in mlajše obiskovalce Mokrin, saj na 700m dolgi stezi ponuja več ovir, skakalnic, vožnjo skozi po polžje zavit tunel, Rainbow Box, Butter Box, High Five Jibs in še kaj.

Najboljši poligon za učenje prvih smučarskih korakov

Mokrine s tremi zavarovanimi vadbeni poligoni, otrokom prijaznimi vlečnicami in varstvom v smučarskih šolah ponujajo najboljši poligon za učenje prvih smučarskih zavojev. Najmlajši se lahko osnov smučanja naučijo v dveh smučarskih šolah, Kids-Übungsgeländen ali BOBO-Miniclub. Če boste Mokrice obiskali ob koncu tedna pa velja izkoristiti ugodnejše cene otroških kart (ob sobotah plačajo otroci le 10 Eur).

 

Neposredna okolica Mokrin

Drsanje na naravno ledeni površini jezer Proseško in Belo jezero zaledenita zelo zgodaj in sta zato izjemno priljubljeni drsališči. Vseeno pa na njiju ne bo nikoli gužve, saj skupaj omogočata drsalno površino v velikosti kar 700 nogometnih igrišč, kar je dovolj za kakšno ljubiteljsko tekmo hokeja na ledu in curlinga.

Tek na smučeh brez meja

Ljubitelji teka na smučeh imajo na voljo vabljivih 80 kilometrov prog na med 600 in 1500 m nadmorske višine. A pozor! Ko boste za sabo pustili gozdove in premagali nekaj zahtevnih vzponov se lahko na koncu znajdete tudi v sosednji Italiji 😊

Raziskovanje izven smučarskih prog

Kar 55 kilometrov zimskih pohodniških poti ponuja nešteto možnosti za raziskovanje čudovite snežne pokrajine. Bodisi aktivno, s krpljami na nogah, v družbi lam ali pa kako drugače.

 

A zgornji seznam bi lahko nadaljevali v nedogled. Izredno dolga zima, dolgi dnevi in sončne steze, ob tem pa še značilna edinstvena kombinacijo avstrijske domačnosti in italijanske sproščenosti so Mokrinam prinesle nešteto priznanj. Smučišče je poleg nagrade za »najboljše razmerje med ceno in storitvijo 2016« prejelo tudi nagrado za najboljšo ponudb smučarskih prog 2016, najboljši snežni park 2016, najboljše območje za prosto smučanje 2016 in najboljše družinsko smučišče 2016.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.