Home » Dogodki, Ekologija, Zdravje » Sadike in zelenjava skozi vse leto

Sadike in zelenjava skozi vse leto

V sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka, ter Kooperativo Amarant vas društvo Sorško polje vabi na predavanje – IZMENJAVA IZKUŠENJ PRI PRIDELAVI SADIK IN ZELENJAVE SKOZI VSE LETO Z UPORABO NOVIH TEHNIK, ki bo v sredo, 10. januarja 2018 ob 18. uri v OŠ Orehek, Zasavska cesta 53a, Orehek.

 

Predavala bo ga. Fanči Perdih, ki pomaga ohranjati avtohtona slovenska semena in je vodja edine slovenske ekološke semenarske hiše Amarant, ki se od leta 2007 ukvarja s pridelavo ekoloških semen zelenjadnic in delno zelišč.

Podala bo svoje izkušnje pri vzgoji sadik v različnih obdobjih (vroče, hladno suho, mokro) – kakšni problemi nastajajo pri pridelavi in kako jih rešiti, o pridelavi zelenjave s pokrivanjem z mrežami za senčenje, sajenju na grebene, setvi že nakaljenih semen, …

Komentirala bo kritična obdobja v letu 2017 in na kratko pogledala v Setveni priročnik za leto 2018 (če ga imate ga prinesite s seboj, lahko pa ga boste kupili tudi pred predavanjem).

Pred in po predavanju bo prodaja semen Amarant z 10% popustom.Semena lahko naročite tudi v naprej. Naročila morajo biti oddana do najkasneje 8.1.2017  preko spletne strani www.amarant.si  s pripombo: »prevzem predavanje Sorško polje«ali pa na tel: 070 744 748 – Fanči– popust se bo obračunal ob predaji blaga na predavanju!

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov organizacije je 3 eur.

Dodatne informacije so na voljo na naslovu www.sorskopolje.si oz. pri Matjažu Jerala (tel. št.: 041 348 199, e. pošta: matjaz.jerala@siol.net).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.