Home » Dogodki, Vroče, Zdravje » Znanje za življenje

Znanje za življenje

V sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka, društvi Pandurang, Svetlin in Nasmeh srca s.p. vas Društvo Sorško polje vabi na predavanja – ZNANJE ZA ŽIVLJENJE, ki bodo v četrtek 18. januarja, 1. in 15. februarja 2018 ob 17. uri v delavnicah Skupnosti Barka, Zbilje 1k.Na predavanju (18. 1.) Kako premagamo stres, strah in tesnobo bomo dobili odgovore na vprašanja: Kaj oblikuje naše strahove?  Kako razviti miren um in ostro inteligenco ter postati neustrašen?  Kako na nas vplivajo mediji, dozorevanje in interni dialog? Vloga modrosti, smiselnih življenjskih predpostavk in osebnega razvoja. Osvobodi se strahu in razvij neskončni potencial. Kaj vse vpliva na naše počutje, sposobnosti in odnose?  Zakaj vse pogosteje zbolevamo za stresom? Kakšna je vloga stresa?  Kako umiriti in zadovoljiti naš um, misli, občutki in želje? Kako do učinkovite psihofizične regeneracije? Vloga smisla in ciljev v življenju. Kako se trajno znebiti stresa in najti pravi mir ter zadovoljstvo.

 

Na tretjem srečanju (1. 2.) bo osebnostna svetovalka Tatjana Miljavec odnose prikazala s povsem druge plati … Na odnose bomo pogledali z vidika zakonov Vesolja. Zanimalo nas bo … zakaj smo na Zemlji … Zakaj smo se rodili ravno v tej družini …  Zakaj nas obdajajo prav ti ljudje? Je res, da smo živeli z ljudmi, ki nas obkrožajo, skupaj že v prejšnjih življenjih? Zakaj so nekateri naši odnosi tako težki? Kaj naj bi se naučili iz njih? Kako jih izboljšati? Zakaj se vedno znova srečujemo z odpuščanjem?

 

Med številnimi, v svetu že dolgo poznanimi alternativnimi metodami zdravljenja je tudi homeopatija, ki pa pri nas ne more in ne more zaživeti  in dvomljivcem dokazati svojo učinkovitost. Na četrtem srečanju (15. 2.) nas bo predsednica društva Svetllin Marija Novak seznanila z osnovami homeopatije. Govorila bo o praktičnosti homeopatskih pripravkov, ki nimajo negativnih stranskih učinkov, kako so izdelani, na kakšen način učinkujejo, kako jih moramo zaužiti, da ne nevtraliziramo njihovega učinka, katere naj bi imeli vedno pri roki v domači lekarni.

 

Na petem srečanju (1. 3.) nam bo predavateljica in pisateljica o zelenjavnih, sadnih in vegetarijanskih jedeh, ter sokovih Mateja Reš pripravila kuharsko delavnico.

Na šestem srečanju (15. 3.) bo strokovnjak s področja ekoloških gnojil in škropiv g. Mitja Križan pripravil predavanje: »Ozaveščanje o naravnih rešitvah za rastline v vašem domu in okoli njega«.

 

Cena? Zaželen prispevek je 5 eur za vsako predavanje. Za vseh 6 predvanj 23 eur, za člane društva Sorško polje 15 eur. Dodatne informacije so na voljo na naslovu www.sorskopolje.si oz. pri Matjažu Jerala (tel. št.: 041 348 199, e. pošta: matjaz.jerala@siol.net).

Prijazno vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.