Home » Dogodki, Šport, Turizem, Zabava » Triglav triatlon Bled 2017

Triglav triatlon Bled 2017

Že petnajstič zapored je Triglav triatlon Bled ponovno napolnil veslaški center v blejski Mali Zaki, ko je preko 400 udeležencev prišlo kar iz 21 držav.

Tekmovali so v vseh elitnih in starostnih kategorijah. Mladinci s celega sveta na Evropskem mladinskem pokalu, cicibani na akvatlonu, domači mladinci na super sprintu, rekreativci na triatlonu za vsakogar, štafetni triatlonci so se spopadli vsak s svojo disciplino in na koncu so prišli na vrsto še prekaljeni borci na državnem prvenstvu v olimpijskem triatlonu.

Že takoj je jutranji start postregel z veselo novico, saj je zmago na ETU pokalu dosegel slovenski tekmovalec Matevž Planko (TK Trisport Exoterm). Po lanskim drugim in predlanskim tretjim mestom je bila to skoraj logična posledica. Tekom dneva se je zvrstila množica startov, na koncu pa se je spet bil ogorčen boj za naslove državnih prvakov in točke mednarodnega pokala Alpe Adria. Pri ženskah je slavila Maruša Klemenc (TK Utrip) in pri moških Grega Dolinar (TK Inles Riko Ribnica).

Dvodnevna prireditev se je začela že dan prej z noviteto – Parado narodov, kjer so se skozi promenado prazničnega Bleda, od Festivalne dvorane do Hotela Park, kjer so predstavljali Okuse Bleda, sprehodili predstavniki držav udeleženk  in bili navdušeni nad blejskimi kulisami.

Zaradi veslaškega svetovnega prvenstva na Bledu je prišlo do spremembe termina iz prvo septembrskega vikenda na zadnje junijski in posledično je bila udeležba predvsem rekreativnih triatloncev nekoliko manjša, vendar pa so udeleženci odšli domov z odličnimi občutki.

Fotografije Tomaž Vrtačič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.