Home » Dogodki, iz EU, Kronika, Zdravje » Evropska nagrada za Slovensko društvo upokojencev

Evropska nagrada za Slovensko društvo upokojencev

Evropski parlament je razglasil prejemnike nagrade »Državljan Evrope« za leto 2017. Letos je med njimi samo en nagrajenec iz Slovenije, in sicer ZDUS, Zveza društev upokojencev Slovenije, za program »Starejši za starejše«. Pod nominacijo društva sta se podpisala evropska poslanca Ivo Vajgl in dr. Igor Šoltes.

V pisarni poslanke Tanje Fajon zato čestitajo ZDUS, vsem društvom upokojencev in vsem prostovoljcem ter jim želijo, da bi še naprej delovali v družbeno aktivnem, koristnem in v luči starajoče se družbe nujnem proevropskem duhu.

Iz pisarne pa so dodali: “Obenem smo razočarani, da komisija ni prepoznala vrednosti in izjemnega pomena in prizadevanj projektov slovenskega Društva za nenasilno komunikacijo, ki ga vodi Karin Zabukovec Kerin in ki ga je za nagrado nominirala poslanka Tanja Fajon (S&D/SD). Še posebej zato, ker je bil med slovenskimi edini, ki sledi priporočilu razpisa, da se za nagrado Državljan Evrope predlagajo osebe ali organizacije, katerih aktivnosti so skladne s tematiko tekočega »Evropskega leta«, kar je v letu 2017 ravno boj proti nasilju nad ženskami.

Prepričani smo, da sodelavcem Društva za nenasilno komunikacijo to ne bo vzelo volje do dela in da bodo še naprej enako požrtvovalno izvajali svoje programe, ki prispevajo k zmanjševanju vseh vrst nasilja in zlorabe moči, boljši informiranosti in opolnomočenju žrtev ter osveščenosti in rasti družbe kot celote.

Med slovenskimi nominacijami je bil sicer še Ivan Oman, ki so ga za nagrado Državljan Evrope predlagali slovenski poslanci iz skupine EPP, a žal tudi ni bil izbran za finalista.

Nagrado, ki je simboličnega pomena, bo Evropski parlament podelil oktobra, julija pa bodo potekale podelitvene slovesnosti v državah članicah.”

Pisarna Tanje Fajon

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*