Home » Dogodki, Ekologija, Kultura, Nerazvrščeno, Zabava » Kres s kulturnim programom

Kres s kulturnim programom

Srečanje na skupnem ekološkem vrtu in kres s kulturnim programom bo ta petek, 23. junija 2017, ob 19. uri, za delavnicami skupnosti Barka, Zbilje 1k.

V začetku leta 2013 smo se s skupnostjo Barka dogovorili, da bomo za njihovimi delavnicami v Zbiljah uredili skupni ekološki vrt. V maju smo na skupni delovni akciji prerahljali zemljo oblikovali gredice, sejali, ter sadili zelenjavo. V štirih sezonah se je na vrtu izmenjalo kar precej ljudi, informacij in znanja, pridelali smo veliko semen in obilen pridelek.

Vrt je namenjen v prvi vrsti izmenjavi znanj in izkušenj o pridelavi zelenjave in semen, druženju, seveda pa tudi sami pridelavi vrtnin. Na vrtu se dobivamo vsak drugi petek popoldne, dobrodošli ste tudi vi.

Namen petkovega srečanja je, da se spoznamo, da vidite, kaj na vrtu pridelujemo in morda se nam prihodnjič pridružite.

Ob 17. uri bo Jože Šiler predstavil cerkev Svetega Janeza Kresnika v Zbiljah, ob 18. uri se bomo lotili priprave drv za kres, po 19. uri bomo predstavili vrt in delovanje društva, izmenjali semena, odgovorili na vprašanja o kompostih in biodinamiki, Marinko boste lahko vprašali, kakšno vlogo ima posamezna zelenjava na naše zdravje. Predstavila se bo Skupnost Barka, ter Kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka. Nekaj pesmi nam bo zaigral Kvintet Amigos, ki ga sestavljajo najstniki iz Stare Loke.

Ob 21. uri bomo prižgali kres, ob kraterem bo predstavnik KUD Šmonca predstavil običaje in nekaj pregovorov o kresu, predstavnica društva Svetlin pa kaj se dogaja v naravi na dan, ko ima sonce največjo moč. Ob kresu se bomo pogreli z zeliščnim čajem in osvežili z ekološkim konopljinim pivom. Lahko nas presenetite z domačim pecivom.

Vrt se nahaja med Jeprco in Zbiljami, za delavnicami skupnosti Barka. Parkirišča so omejena, zato priporočamo prihod peš, s kolesi ali s polnimi avtomobili. Dogodek bo v vsakem vremenu.

Dodatne informacije so na voljo na www.sorskopolje.si, matjaz.jerala@siol.net.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*