Home » Dogodki, Kronika, Nerazvrščeno, Zabava, Zdravje » Vrtec Tržič prejemnik nagrade Zlati kabel

Vrtec Tržič prejemnik nagrade Zlati kabel

V ljubljanskem Grand Hotelu Union je 7. decembra 2016 potekala podelitev nagrad najboljšim mednarodnim projektom. Med prejemniki nagrad je bila tudi Andreja Pogačnik, vzgojiteljica iz Vrtca Tržič.

S pomočnico vzgojiteljice Elmo Beganović in otroki iz skupine Zvezdice v enoti Deteljica Vrtca Tržič je v eTwinning projektu Music, Kids and Play opravila odlično delo, pri čemer so – kot pove že ime projekta – krajšali čas in se učili z glasbo in igro.

“Ta uspeh nam res ogromno pomeni. Daje nam potrditev, da v tržiškem vrtcu opravljamo odlično delo in da gre pri tem mednarodnem sodelovanju za odlične projekte, ki dobivajo zavidljiva priznanja na mednarodni ravni in pri katerih se intenzivno ukvarjamo s strokovnostjo,” pravi mag. Nataša Durjava, ravnateljica Vrtca Tržič.

 

V projektu je sodelovalo pet slovanskih organizacij (Češka, Hrvaška, Poljska, Slovenija in Slovaška). Projekt prinaša inovativen pristop pri poučevanju evropske enakosti in različnosti in razvija otroke v državljane Evrope. Uspešno so sodelovali s pomočjo izbranih IKT-orodij in primerno uporabili različna IKT-orodja za izdelavo raznolikih gradiv, npr. videoposnetkov, stripov, predstavitev. V posamezne aktivnosti so vključili večje število otrok, izvedba projektnih nalog je bila za njih zelo zanimiva, prav tako izbrane teme (pesmi, predstavitev, izmenjava voščilnic, igre, piknik s starši). Kakovostno voden projekt odlikuje veliko sodelovalnih aktivnosti, enakomerna vključenost vseh petih sodelujočih organizacij in zaključna evalvacija. Močno področje projekta je tudi pregledno in vzorno urejena spletna učilnica Twinspace in pozitiven vpliv na dejavnosti otrok. Nenazadnje pa je projekt uspešno povezal sodelujoče vrtce in jim prinesel evropsko dimenzijo v njihov vsakdanji delovni utrip.

 

V Vrtcu Tržič je mednarodno sodelovanje v prejšnjem in tem šolskem letu razmahnjeno ne le v odlične eTwinning projekte, ki pridobivajo zavidljiva priznanja – znake kakovosti, temveč se intenzivno ukvarjajo s pismenostjo in demokracijo v dveletnem projektu »Through Democracy to Literacy« oz. Od demokracije k pismenosti, v sklopu programa Erasmus+.

One Response to Vrtec Tržič prejemnik nagrade Zlati kabel

  1. […] You can hear description and read all article on TRZICAN.SI “Ta uspeh nam res ogromno pomeni. Daje nam potrditev, da v tržiškem vrtcu opravljamo odlično delo in da gre pri tem mednarodnem sodelovanju za odlične projekte, ki dobivajo zavidljiva priznanja na mednarodni ravni in pri katerih se intenzivno ukvarjamo s strokovnostjo,” pravi mag. Nataša Durjava, ravnateljica Vrtca Tržič. […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.