Home » Dogodki, Kultura, Vroče » Starodavne tehnologije in prihodnost človeštva

Starodavne tehnologije in prihodnost človeštva

Po uspešnih predavanjih o bosanskih piramidah se dr. Semir Osmanagić vrača z nadaljevanjem – nizom poglobljenih predavanj na temo starodavnih tehnologij, ki jih bo izvedel skupaj z gosti: Valerijem Uvarovom, Klausom Dono in Michaelom Tellingerjem. Letošnja novost je tudi, da vsa predavanja potekajo strnjeno v enem dnevu.starodavne tehnologije

 

Valerij Uvarov (Rusija): ENERGIJA PIRAMID IN VPLIV NA ZAVEST

http://www.wands.ru/index2.html

Valerij Uvarov razlaga, da so piramide, ki že dolgo burijo človeško domišljijo, postavili na različnih delih sveta. Oblike in konfiguracije piramid so izjemno nenavadne. Neobičajni pojavi, ki so jih zasledili v piramidnih komorah, namigujejo, da v njih potekajo energijski procesi. Današnji ljudje si domišljamo, da smo na visoki stopnji razvoja, vendar vsega, kar so že vedeli ljudje v daljni preteklosti, ne vemo. Ko je raven morale in etike nižja od ravni znanja, lahko znanje, sicer najbolj dragoceni človeški cilj, postane povzročitelj številnih težav. Zato je bilo znanje minulih civilizacij odstranjeno. V sedanjem času se ljudje ponovno spoznavamo z znanjem prejšnjih civilizacij, kar ima pomembno vlogo v procesu, s katerim se izpopolnjuje človeška ozaveščenost.

 

Klaus Dona (Avstrija): SUPERIORNOST STARODAVNIH ARTEFAKTOV

http://unsolved-mysteries.info

Klaus Dona raziskuje starodavne artefakte, kot so na primer zlato letalo iz Kolumbije, električne baterije iz partskega obdobja, runski kamen iz Kensingtona, model egipčanske žarnice, visokoprecizne vikinške leče, razne deformacije lobanj, marsovska modna oblačila v Stonu ipd.

Med drugim dokazuje, da zlato letalo iz Kolumbije zaznamujejo lastnosti, ki jih poznamo samo iz moderne letalske tehnologije, kot so npr. delta geometrija nizko nasajenih kril, natanko dimenzioniran rep z dvigajočim se pravokotnim repnim krmilom in horizontalnim višinskim krmilom. Meritve v vetrovniku, opravljene v Aeronavtičnem Institutu v New Yorku, naj bi to potrdile. Klaus Dona zato sklepa, da bi zlato letalo iz Kolumbije lahko bilo model orjaških letal, ki so nekoč res obstajala.

Je raziskovalec, ki opozarja na znanje, ki smo ga ljudje na svoji civilizacijski poti izgubili.

 

Michael Tellinger (Južna Afrika): MEGALITSKI KROGI, IZVOR ČLOVEKA IN POT DO PRAVIČNE DRUŽBE

http://www.michaeltellinger.com

Michael Tellinger je strokovnjak mednarodnega slovesa za izvore človeštva in izginule civilizacije v južni Afriki. Učenjaki trdijo, da je prva civilizacija na Zemlji nastala v deželi po imenu Sumerija pred 6000 leti. Nova arheološka in znanstvena odkritja Michaela Tellingerja, Johana Heineja in ekipe vodilnih znanstvenikov dokazujejo, da so Sumerci in celo Egipčani nasledili vse svoje znanje iz zgodnejše civilizacije, ki je pred več kot dvesto tisoč leti živela na južni konici Afrike … in izkopavala zlato.

Njegove raziskave razkrivajo številne najnovejše znanstvene meritve in pomenijo dokaz, da je izginula civilizacija poglobljeno poznala naravne zakone in pridobivala prosto energijo iz matere zemlje za vse svoje potrebe. Uporabljali so moč zvoka in frekvence za vir energije, kar podkrepljuje Michaelove znanstvene ugotovitve. V svoji knjigi Templji afriških bogov (Temples of the African Gods) nazorno podaja ta odkritja, ki bodo katalizator za vnovično pretehtanje starodavne človeške zgodovine.

Michael Tellinger je predan iskanju, sledenju in odkrivanju izvora kamnitih ostankov na afriški celini in izginule civilizacije. Na podlagi njegovih izsledkov se nam odstira delček zanja naših starodavnih prednikov, ki so bili tehnološko bolj napredni od naše civilizacije.

 

Dr. Semir Osmanagić (BiH, ZDA): ENERGIJA KAMNITIH KROGEL, PIRAMID IN DUHOVNI RAZVOJ ČLOVEŠTVA

http://www.semirosmanagic.com

Dr. Semir Sam Osmanagić, zunanji član Ruske akademije naravoslovnih ved ter direktor Centra za arheologijo in antropologijo Ameriške univerze v Bosni in Hercegovini, je leta 2005 v Visočici odkril prve evropske – izgubljene bosanske piramide. Po intenzivnem arheološkem izkopavanju in analiziranju vzorcev je potrdil svojo teorijo, da gre za najstarejše in največje piramidne zgradbe na planetu z najbolj natančno usmerjenostjo robov na strani neba.

Na vrhu bosanskih piramid so fiziki ter elektrotehnični in tonski inženirji zaznali in izmerili več pojavov energije: elektromagnetne, nadzvočne in infrazvočne valove ter dobrodejno Schumannovo resonanco. Veda o piramidah je naredila nove, pionirske korake pri razvozlavanju namembnosti teh struktur in njihove povezave s Teslovimi energijami.

Petindvajset metrov pod zemljo so v bosanski Dolini piramid odkrili prostrano omrežje hodnikov in soban. Podzemeljski hodniki so dolgi več deset kilometrov. Zaradi odsotnosti negativnega sevanja in velike nasičenosti z dobrodejnimi negativnimi ioni naj bi bil ta podzemni svet koristen za zdravje. S preizkusi so znanstveniki dokazali, da je kompleks služil kot prostor za pomlajevanje.

V Zavidovićih, vasici, uro vožnje oddaljeni od kraja Visoko v Bosni, raziskujejo kamnite krogle, ki so podobne tistim, odkritim v Kostariki, Mehiki, Novi Zelandiji, na Velikonočnem otoku in zahodni ZDA. Orjaške bosanske kamnite krogle naj bi bile delo človeških rok, nekatere so ustvarjene iz granita, druge iz peščenjaka in vulkanskega materiala. Dr. Osmanagić trdi, da so te skrivnostne krogle dokaz visokorazvite prazgodovinske civilizacije, ki je po vsem svetu pustila sledi svojega obstoja.

Gallusova dvorana, predavanja z odmori bodo predvidoma potekala od 10. do 21. ure

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.